Loading...
10 juni 2007#

Samenvatting van gebeurtenissen

27 maart ben ik vanuit nederland vertrokken naar Belfast (Noord Ierland), ik zit hier nu dus ongeveer 2,5 maand.

Ik ben de dag na aankomst gelijk begonnen met stage, deze stage loop ik bij een animatie studio gespecialiseerd in stop-motion.

Na minder dan een week kreeg ik, zonder uitleg, te horen dat ik een proefperiode van 2 weken had. Na 2,5 week hard mijn best te hebben gedaan kreeg ik te horen dat ik maximaal maar 1 maand kon blijven. Ik zou niet snel genoeg zijn en bepaalde dingen niet naar behoeven kunnen doen. Er werd van mij verwacht dat ik alles in één keer kon doen, en ik kwam daar als trainee om wat te leren :S dus denk ik niet dat je zoiets gelijk van iemand kan verwachten. Daarbij zou er op dat moment niet genoeg werk en ruimte voor me zijn, er zou meer personeel komen en ik zou alleen maar in de weg zitten. Dus het was voor mij en hun beter als ik niet lang meer zou blijven.

Je begrijpt natuurlijk dat ik het daar niet echt bij heb laten zitten, ik heb al mijn opties bekeken en ik had allemaal dingen geregeld voor deze stage: een beurs, verzekeringen, vliegtickets, extra gewerkt voor wat begin geld (minder school) en ik had er al genoeg tijd ingestoken. Ik had minimaal 3 maanden nodig voor de beurs en ik heb de baas later weten over te halen mij voor een minimale periode van 3 maanden met mogelijke uitloop aan te nemen.

De baas kwam zelf ook met onderhandelings punten. Hij wou mij 50 pond per maand minder betalen, ik ging akoord als hij mij 1 dag in de week vrij gaf voor eigen projectwerk voor b.v. EC’s als bewegendbeeld, vakgebieden etc. door mijn eigen animaties te kunnen gaan maken.

Als je begrijpt is het hier dus wat hekties geweest, voor mij een beetje chaotisch en voor vrienden en familie ook allemaal een beetje onduidelijk. Maar zelf met het rare gedrag van de baas en soms beetje rare gevoelens en gedrag van de medewerker, met wie hij nu het langs werkt, kon ik het goed vinden met het personeel.

Al met al had ik nu dus ongeveer 3 weken over gehad, maar zoals jullie in een vorig bericht hebben kunnen lezen, heb ik vorige week weer met Joel (de baas) gepraat, en heeft hij besloten mij toch voor de volle 5 maanden aan te nemen. Ik heb toegezegt, ik moet mijn stage dagen toch ergens uit zitten en het geeft me ook wat meer tijd voor mijn eigen animatie.

Ik was trouwens wel al bezig met het regelen van een andere stage, ik werk nu al een paar weken met een nieuwe collega. Deze collega werkte voorheen bij Aardman, de mensen van Wallece and gromit, chickenrun, creature comforts etc. Hij probeerd daar voor mij rond te vragen of ik daar wat werk ervaring op kan doen. Werkervaring opdoen bij aardman zou ik echt fantastisch vinden en hopelijk kan hij wat voor mij regelen. Aardman heeft net het eerste seizoen voor de amerikaanse versie van “Creature comforts” gemaakt en deze is vanaf vorige week daar op de tv te zien. Mocht de serie daar aanslaan, dan is de kans groot dat ze nog een seizoen gaan maken. Dan kan mijn collega en hopelijk ik daar misschien aan de slag.

Werk ervaring bij Aardman duurt meestal 1 a 2 weken, maar aangezien ik dus al genoeg stage bij flickerpix zal kunnen lopen is dat niet zo erg. Ik ben al blij als ik daar wat werkervaring kan opdoen, toch hoop ik dat ik daar tegen de 4 weken ou kunnen doen, zou een stuk leerzamer kunnen zijn.

Anyway, that sums it up so far!

Ik zal voortaan ook de tripjes hier noteren en de voortgang van mijn stage en projectjes doorgeven.

Volgende keer een samenvatting van de producten die ik tot nu toe gemaakt heb 😉
ik zal proberen wat korter te schrijven 🙂