Loading...
10 juni 2007#

Dag tripje naar Bangor

Je zal nu misschien wel denken, Bangor er stond toch Derry in zijn vorige bericht. Ik stond gisteren bij het teinsation en toen bleek dat ik 1,5 uur moest wachten (trein van 12:30) en dan zou ik pas tegen 15 uur in Derry zijn geweest. Dus heb ik besloten Derry een volgende keer te doen en de eerst volgende trein te nemen naar een plaats waar ik ook nog heen wou.

Bangor is ongeveer 30 min met de trein, moest wel rennen om hem te halen, maar het was de moeite waard (zie foto’s). Ik zal binnenkort mijn google map weer een keertje updaten met deze en extra foto’s.

Bangor lijkt wel een beetje op een stadje zoals Egmond aan Zee, veel hoteletjes, uitzicht op zee, en het is dit weekend heerlijk weer, ben zelfs een beetje verbrand (niet vaak mooi weer asl dit in ierland). Je hebt trouwens, als je weet waar je moet kijken, uitzicht op Carrickfergus (ligt aan de overkant van de baai waar Belfast in ligt) en castle Carrickfergus, waar Esther en ik ook al een keer zijn geweest. (ook nog niet in mijn google map).

Vanuit Bangor ben ik langs de zee naar Strickland’s Glen gelopen, erg mooi en heerlijk om lang het rieviertje in de schaduw langs watervalletjes te lopen.

Na Strickland’s glen ben ik weer terug gelopen naar Bangor en ben ik even wezen shoppen. Moest even een t-shirt hebben met dat mooie weer al mijn andere t-shirt hingen aan de waslijn en een zwarte longsleef is behoorlijk warm als de zon lekker staat te branden.

Vanuit Bangor ben ik met de trein naar “Helen’s bay” gegaan even op het strand kijken, had helaas geen zwembroek bij me. langs het strand ben ik naar het volgende strand gelopen, het Crawfordsburn strand. Dit strand ligt aan het Crawfordsburn Country Park. Hier was nog een andere grotere glen met aan het eind van het wandelpad een grote waterval en het dorpje Crawfordsburn met het hotel/restaurant/cafe the old inn waar ik een heerlijk biertje op het terras heb gedronken.

Na het biertje ben ik weer naar het strand gelopen en naar het treinsation, op weg naar huis. Het was een lange warme dag en ik was toe aan het avondeten met een lekker koud biertje er bij.