Loading...
6 november 2015#

Nieuw Child Theme voor AITVM

Van tijd tot tijd maak ik nog diverse websites.
Meestal ontwerp en bouw ik ze, geheel zelf, voor het gebruik met het WordPress CMS.

Ik bouw dan een thema zoals dat bij WordPress heet.
Deze keer zette ik het wordpres CMS op en maakte ik een child-theme.
Dit is een thema wat afhankelijk is van een andere thema en deze dan verder uitbreid.

Je kunt een thema zo bouwen dat een child-theme makkelijk bepaalde functies kan overnemen, aanpassen of verwijderen. Dit ligt natuurlijk helemaal bij de makers van het thema. Deze willen niet altijd dat je hun thema te veel kunt aanpast of hebben er gewoonweg geen rekening mee gehouden. Als ze een thema goed hebben opgezet geeft dat zeker ook betere mogelijkheden voor plug-ins, maar dat is een verhaal voor een andere keer.

Deze keer heb ik een kant-en-klaar (gratis) thema gebruikt omdat het budget van de klant gewoon weg te laag was om een heel nieuw thema te ontwikkelen. Wel moeseten er nog wat functionaliteiten bij die niet in het thema zaten, dus kwam ik op het idee om eens voor de verandering een child-theme te bouwen.

Bij een child-theme moet je veel meer rekening houden met de code van de makers dan als je zelf iets hebt of zal opzetten. Het gekozen thema bleek daardoor niet altijd even makkelijk aan te passenen en leek hier ook niet op alle fronten voor gemaakt. Maar er zijn meerdere wegen naar Rome en met wat aanpassingen zitten de nieuwe functionaliteiten er nu allemaal in.

Reflecterend op dit geheel heb ik als volgende uitdaging voor mij gesteld: het maken van een WordPress plug-in. Bij deze moet je rekening houden met hoe deze samenwerkt met verschillende thema’s. Dit kan behoorlijk uitgebreid worden, maar gelukkig heeft WordPress voor hun archief thema’s handige richtlijnen, aan de hand hiervan kun je bepalen op je plug-in wel of niet alle standaard thema’s geschikt zijn.

11 december 2012#

Update Portfolio

Ik ben de afgelopen tijd bezig geweest mijn portfolio eens goed te vullen.

Alle onderdeel van mij vakgebieden worden hierin nu vertegenwoordigd.
Het resultaat mag er dan ook wezen.

 

6 maart 2012#

Nieuwe Website

Het leek me tijd voor een nieuwe website. Ik werk nu veel met WordPress dus de keuze was snel gemaakt. Ik heb gekozen voor een simpel thema en zal deze naar eigen smaak en wensen verder ontwikkelen.

Mijn oude blog met filmpjes, ideeën, school projecten, stage ervaring etc. heb ik uiteraard ook overgezet.